Buradasın
Kadayıf sarmalı karides nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kadayıf sarmalı karides yapmak için gerekli malzemeler:
- 8 adet jumbo karides 2;
- 1 yemek kaşığı sade yağ 2;
- yarım portakalın suyu 2;
- 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi 2;
- 100 gram tel kadayıf 2;
- süslemek için 2 çay kaşığı sumak 2.
Yapılışı:
- Muhammara sosu hazırlayın: Zeytinyağının yarısını kapya biberlerin üzerine sürüp ocakta közleyin 23. Biberleri doğrayıp sarımsak, ceviz, isot, kimyon, tuz, biber salçası, limon suyu, nar ekşisi ve geri kalan zeytinyağıyla blender'da 15 saniye çekin 23.
- Karideslerin kafasını ayırın ve kabuğunu soyun 23.
- Sade yağı tavada ısıtın, portakal suyu ve kabuğunu ekleyin 23.
- Tel kadayıfı yumuşatın, 1 santimetre genişliğinde kurdele haline getirin 23.
- Karidesin kuyruğundan başlayarak tel kadayıfı et boyunca sarın 23.
- Karidesleri fırın tepsisine dizin ve tel kadayıflar altın sarısı renk alana kadar yaklaşık 15 dakika fırınlayın 23.
- Tabağa muhammara sosundan yayın, üzerine iki karides koyup sumak ve nar taneleri serpin 23.
Alternatif bir tarif:
- Karidesleri marine edin: Soya sosu, susam yağı, tuz ve karabiberle 10 dakika bekletin 4.
- Kadayıfı karidesin etrafına sarın ve yumurta akına bulayın 4.
- Tepsiye dizip buzdolabında 15 dakika bekletin, ardından 180 C’ye ısıtılmış fritözde 3-4 dakika kızartın 4.
Pişirme önerisi: Kadayıflı karidesleri yağlı kağıt serili fırın tepsisinde 200 °C’de 12-15 dakika pişirebilirsiniz 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: