Buradasın
Kadayıf sarmalı karides nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kadayıf Sarmalı Karides Tarifi için gerekli malzemeler:
- Yarım kilogram ayıklanmış karides 15;
- 300 gram tel kadayıf 15;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 15;
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 15;
- Tuz 15;
- Kızartmak için sıvı yağ 15.
Yapılışı:
- Kadayıfı zeytinyağı ile iyice didikleyerek açın, üzerine toz kırmızı biber ve tuz serpin 15.
- Kadayıftan elinizle bir tutam alın ve avucunuzun içinde inceltip, içine 1 adet karides koyduktan sonra rulo yapın 15. Tel kadayıf ve karides bitene kadar aynı işleme devam edin 15.
- Hazırladığınız kadayıflı karidesleri kızdırılmış sıvı yağda önlü arkalı kızartın 15.
- Son adımda sıcak olarak servis yapın 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: