Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sosis ve kolbasa çeşitleri oldukça fazladır. İşte bazı yaygın sosis türleri:
- Bratwurst: Almanya kökenli, domuz veya sığır etinden yapılan, yaklaşık 40 çeşidi bulunan bir sosis türüdür 12.
- Chorizo: İspanya'ya özgü, domuz etinden yapılan ve kırmızı biber içeren bir sosis çeşididir 12.
- Banger: Birleşik Krallık'ta yaygın olan, domuz eti, ekmek ve su ile hazırlanan sosisler 1.
- Kolbasa: Rusya'da sıkça tüketilen, genellikle domuz etinden yapılan ve ekmek arası peynirle servis edilen bir sosis türüdür 12.
Kolbasa çeşitleri ise daha geniş bir yelpazeye sahiptir ve her ülkenin kendine özgü kolbasa tarifleri bulunmaktadır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: