Sosisin bölümleri, içerik ve yapı açısından şu şekilde incelenebilir:
- Et 135. Sosisin ana malzemesi genellikle sığır, domuz veya tavuk etidir 5.
- Yağ 5. Etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar 5.
- Tuz 5. Etin lezzetini artırmak ve daha iyi korunmasını sağlamak için eklenir 5.
- Baharatlar 135. Kimyon, karabiber, pul biber, kekik, sarımsak tozu, soğan tozu gibi baharatlar, sosise özgün lezzetini verir 5.
- Koruyucular 5. Bazı ticari sosislerde, daha uzun raf ömrü için koruyucu maddeler ve nitratlar kullanılabilir 5.
- Sıvılar 5. Sosisin iç harcının daha iyi karışması ve şekil alabilmesi için su, et suyu veya şarap gibi sıvılar eklenebilir 5.
- Köken (bağlayıcı malzemeler) 5. Kıvamı artırmak ve sosisin daha iyi şekil almasını sağlamak için ekmek kırıntısı veya nişasta kullanılabilir 5.
- Sosis kılıfı 15. Sosisin dış kısmını oluşturmak için doğal (bağırsak zarları) veya sentetik kılıflar kullanılır 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: