Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beş ana kırmızı elma çeşidi şunlardır:
- Aşık Elması 1. Türkiye'nin özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetiştirilen, tatlı ve sulu bir yapıya sahip bir türdür 1.
- Gala Elması 12. Tatlı ve hafif baharatlı bir lezzete sahip, turuncu-kırmızı tonlarında bir dış kabuğa sahip bir türdür 12.
- Fuji Elması 12. Japonya kökenli, tatlı ve sulu bir yapıya sahip, uzun raf ömrüne sahip bir türdür 12.
- Red Delicious Elması 15. Koyu kırmızı rengi ve kalp şeklindeki yapısıyla tanınan, yüksek antioksidan içeriğine sahip bir türdür 15.
- Honeycrisp Elması 15. 1960'lı yıllarda geliştirilen, inanılmaz derecede sulu ve gevrek bir dokuya sahip, tatlı ve hafif ekşi bir türdür 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: