Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En faydalı kırmızı elma olarak aşağıdaki türler öne çıkmaktadır:
- Kırmızı Lezzetli: Journal of Agricultural and Food Chemistry'de yayınlanan araştırmalara göre, polifenol içeriği birçok elma türünden daha yüksektir 4. Polifenoller, antioksidan özellikleriyle bilinir ve hücresel hasarı önleyebilir 4.
- Fuji: Kabukları kırmızı-yeşil olan bu elma, sürekli olarak diğer elma çeşitlerine göre daha yüksek polifenol içeriğine sahiptir 5. Polifenoller, kalp ve karaciğer hasarını önlemeye yardımcı olabilir 5.
- Gala: Özellikle Yeni Zelanda'da yaygın olan bu elma, olgunlaşma aşamaları boyunca yüksek düzeyde polifenol içerir ve kötü kolesterolü düşürüp iyi kolesterolü yükseltebilir 5.
Kırmızı elmalar, yeşil elmalara kıyasla daha fazla antosiyanin içerir ve bu madde kan damarlarının sağlığını destekler, erken yaşlanmayı geciktirir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: