Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Birkaç çeşit ekmek kalıbı vardır:
- Yuvarlak Kalıplar: Beyaz ekmek için kullanılır, yüksek kenarları sayesinde hamurun şeklini korur 1.
- Dikdörtgen Kalıplar: Sandviç ekmekleri, kepekli ekmekler ve tam buğday ekmekleri gibi çeşitli ekmekler için uygundur 13.
- Kare Kalıplar: Özellikle mısır ekmeği yapmak için kullanılır 1.
- Tepsi Kalıpları: Focaccia, pizza ve benzeri hamur işleri için kullanılır, hamurun düzgün pişmesini sağlar 1.
- Metal, Silikon, Döküm ve Seramik Kalıplar: Farklı malzemelerden üretilen bu kalıplar, profesyonel ve ev kullanımı için uygundur 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: