Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta kullanılan başlıca bıçak modelleri şunlardır:
- Şef Bıçağı: Genel amaçlı, doğrama ve dilimleme için kullanılır 12.
- Utility Bıçak: Şef bıçağının bir boy küçüğü, hafif işler için uygundur 1.
- Soyma Bıçağı (Paring Knife): Sebze ve meyvelerin soyulması için kullanılır 13.
- Kemik Sıyırma Bıçağı: Et ile kemiği ayırmak için kullanılır 12.
- Fileto Bıçağı: Balık fileto çıkarma amacıyla kullanılır 12.
- Dilimleme Bıçağı: Pişmiş et ve füme somon gibi ürünleri dilimlemek için kullanılır 1.
- Satır: Ağırlığı dolayısıyla genellikle kemikleri kesmek için kullanılır 1.
- Tourne Bıçağı: Meyve ve sebzelere şekil vermek amacıyla kullanılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: