Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Japon bıçakları çeşitli türlere ayrılır, bunlar arasında en yaygın olanları şunlardır:
- Gyuto: Batılı şef bıçağının Japon eşdeğeridir, çok yönlüdür ve et, sebze ve meyve kesmek için uygundur 12.
- Santoku: Düz kenarı ve yuvarlak ucu ile bilinir, dilimleme, küp şeklinde doğrama ve kıyma işlemleri için idealdir 12.
- Deba: Balık filetosu çıkarmak ve kümes hayvanları ile çalışmak için tasarlanmıştır, ağır ve kalın bir bıçağa sahiptir 13.
- Nakiri: Düz, kare kenarlı ve ince bir bıçağı olan sebze bıçağıdır, sebzeleri verimli bir şekilde dilimlemek ve doğramak için kullanılır 13.
- Sujihiki: Kemiksiz proteinleri hassas ve kolay bir şekilde dilimlemek için kullanılır, uzun ve dar bir bıçağı vardır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: