Buradasın
Kabuklu deniz ürünleri ile makarna nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kabuklu deniz ürünleri ile makarna yapmak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
- 1 paket makarna 23;
- 20 ayıklanmış midye 2;
- 250 gr soyulmuş karides 2;
- 10 dilim kalamar 2;
- yarım çay bardağı zeytinyağı 2;
- 200 ml krema 2;
- 8 diş sarımsak 2;
- bir tutam fesleğen 2;
- tuz ve karabiber 2.
Yapılışı:
- Kalamar sirkeli suda 1 saat bekletilir 2.
- Sirkeli su iyice süzülüp bir tencerede bol suyla yarım saat kadar haşlanır 2.
- Süzülüp bir kenarda bekletilir 2.
- Karidesler tuzlu suda 10 dakika haşlanır 2.
- Midyeler ayrı bir tencereye alınıp tuzlu suda 20 dakika haşlanır 2.
- Her ikisi de süzülüp ayrı ayrı kaplarda bekletilir 2.
- Sarımsaklar temizlenip ortadan ikiye kesilir 2.
- Zeytinyağı tavaya alınıp ısıtılır 2.
- Sarımsaklar eklenip pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavrulur 2.
- Krema eklenip 5 dakika daha çevrilir 2.
- Haşlanmış deniz mahsulleri karışıma ilave edilip sotelenir 2.
- Karabiber ve tuz eklenip birkaç dakika daha soteledikten sonra ocaktan alınır 2.
- Makarna bol suda haşlanıp süzülür 2.
- Deniz mahsulleri ve fesleğenle harmanlanıp servis yapılır 2.
Ayrıca, soslu deniz kabuğu makarna tarifi için şu malzemeler kullanılabilir:
Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: