Buradasın
Kabuklu deniz ürünleri ile makarna nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kabuklu deniz ürünleri ile makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- 300 gr ufak midye 1;
- 200 gr karışık deniz ürünü 1;
- 1 paket ince spagetti 1;
- 3-4 dal taze soğan 1;
- 1 kırmızı biber 1;
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1;
- 4 çorba kaşığı krema 1;
- 2 diş sarımsak (kıyılmış) 1;
- 2-3 sap kereviz (ince doğranmış) 1;
- Tuz, karabiber, oregano (ya da kekik) 1;
- Fesleğen ve roka yaprakları 1.
Yapılışı:
- Ufak midyelerin kabuklarını temiz bir fırça ile iyice temizleyin 1.
- Biberi ayıklayıp halka halka doğrayın 1.
- Tencerede makarnayı haşlayacağınız suya 1 kıyılmış sarımsak, kereviz, soğan ve tuzu katarak midyeleri 3-4 dakika kadar haşlayın 1.
- Midyeleri çıkarıp bir tabağa alın, spagettiyi aynı suda paketteki tarife göre (10-14 dakika) haşlayıp süzün, soğuk sudan geçirin 1.
- Başka bir küçük tencerede kalamar ve ahtapotu katıp kendi suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin 1. Eğer deniz ürünleri hâlâ sert kalmışsa biraz su ilave edip tekrar yumuşayıncaya kadar kaynatın, ateşten almadan az önce karidesleri ekleyin, 2-3 dakika daha kavurun 1.
- Büyük bir tavada zeytinyağını kızdırın, sarımsakları ve kırmızı biberi ilave edip kavurun 1.
- Makarnaları tavaya alıp çevirin, deniz ürünleri ve midyeleri katarak karıştırın 1.
- Krema, tuz, karabiber ve oragano ile tatlandırın 1.
- Yeşilliklerle süsleyip servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: