Buradasın
Deniz ürünleri ara sıcak olarak ne yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Deniz ürünleri ile yapılabilecek bazı ara sıcak tarifleri:
- Balık lokmaları 3. Levrek, mezgit veya çipura gibi beyaz etli balıklar marine edilip un, yumurta ve galeta ununa bulandıktan sonra kızartılır 3. Yanında sarımsaklı yoğurt veya tartar sos ile servis edilir 3.
- Tereyağında karides 3. Jumbo karidesler temizlenip kabukları soyulduktan sonra tereyağı ve sarımsak ile sotelenir 3. Üzerine limon suyu, pul biber ve maydanoz eklenerek lezzetlendirilir 3.
- Balık kroket 3. Haşlanmış ve didiklenmiş balık eti püre haline getirilip patates püresi, rendelenmiş kaşar peyniri ve baharatlarla harmanlanır 3. Küçük toplar haline getirilip una, yumurtaya ve galeta ununa bulandıktan sonra kızartılır 3. Yanında mayonezli dip sos ile servis edilir 3.
- Karides güveç 45. Mantar, domates, yeşil biber ve soğan ile hazırlanan harçta karidesler pişirilip kaşar peyniri ile servis edilir 45.
Deniz ürünleri ara sıcakları hazırlanırken malzemelerin taze olması ve doğru marine süresi ile pişirme tekniklerinin kullanılması önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: