Buradasın
Kabak tatlısı yaparken kabak neden dağılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kabak tatlısı yaparken kabakların dağılmasının birkaç nedeni olabilir:
- Yetersiz dinlendirme: Kabaklar, şekerle yeterince bekletilmezse pişerken dağılabilir 12. Kabaklar, şekerle karıştırıldıktan sonra en az 3 saat veya bir gece bekletilmelidir 13.
- Yanlış pişirme yöntemi: Pişirme sırasında tencereye fazla su eklenmesi veya pişirme süresinin yanlış ayarlanması da dağılmaya yol açabilir 25. Kabaklar, suyunu saldıktan sonra kısık ateşte pişirilmelidir 5.
- Kabak seçimi: Daha yumuşak kabaklar, tatlı yapımında kullanıldığında dağılma riski taşıyabilir 2. Kabak tatlısı için şeker oranı yüksek ve daha sert kabaklar tercih edilmelidir 2.
Bu püf noktalarına dikkat ederek kabak tatlısının dağılmasını önleyebilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: