En güzel kabak graten sosu için aşağıdaki malzemeler ve adımlar kullanılabilir: Malzemeler: - 2 yemek kaşığı tereyağı - 2 yemek kaşığı un - 1,5 su bardağı süt - Tuz, karabiber - Rendelenmiş kaşar peyniri Hazırlanışı: 1. Kabakları pijamalı şekilde soyup, halka halka dilimleyin. 2. Cam bir borcamın tabanına yağı sürün ve kabakları bu kaba dizin. 3. Kabakları 15 dakika 180 derece fırında pişirin. 4. Bir tencerede tereyağını eritip, üzerine unu ekleyin ve kavurun. 5. Unun kokusu çıkınca, yavaş yavaş sütü, tuzu ve karabiberi ekleyip, sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. 6. Fırından çıkan kabakların üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün. 7. Rendelenmiş kaşarı üzerine serpin ve fırında kaşar eriyip kızarana kadar pişirin.