Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
K vitamini seviyesini yükseltmek için aşağıdaki besinleri tüketmek önerilir:
- Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, pazı, brokoli, Brüksel lahanası gibi sebzeler yüksek miktarda K vitamini içerir 12.
- Soya fasulyesi: 100 gramında 19,2 mg K vitamini bulunur 1.
- Turpgiller: Lahana, karnabahar, pancar yaprağı gibi sebzeler de K vitamini açısından zengindir 2.
- Çalı meyveleri: Yaban mersini, böğürtlen gibi meyveler 29 mcg K vitamini içerir 1.
- Adaçayı: 2 kaşığı günlük K vitamini ihtiyacının %30'unu karşılar 1.
Ayrıca, yumurta, peynir, süt ürünleri, tavuk ve sakatatlar da K vitamini içeren diğer besin kaynaklarıdır 4.
K vitamini takviyesi almadan önce mutlaka bir doktora veya diyetisyene danışılmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: