Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
K vitamini seviyesini yükseltmek için aşağıdaki besinler tüketilebilir:
- Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, pazı, brokoli, marul, maydanoz, kara lahana, brüksel lahanası ve karnabahar 123.
- Bakliyatlar: Bezelye ve soya fasulyesi 14.
- Hayvansal ürünler: Kırmızı ve beyaz et, ciğer ve böbrek gibi sakatatlar, yumurta ve süt ürünleri 124.
- Meyveler: Avokado, yaban mersini, incir, kivi, üzüm ve elma 125.
- Diğer besinler: Bitkisel yağlar, soya ürünleri, tahıllar ve fermente gıdalar 234.
K vitamini içeren besinlerin tüketimine dikkat ederken, kan sulandırıcı ilaç kullanımının olup olmadığına dikkat edilmelidir 4.
Herhangi bir sağlık durumu veya beslenme endişesi varsa, bir doktora danışılması önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: