Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Japonların en çok kullandığı pişirme yöntemi hakkında kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, Japon mutfağında öne çıkan bazı pişirme teknikleri şunlardır:
- Teppanyaki 124. Demir döküm tava kullanılarak yapılan yemeklerin genel adıdır 2.
- Teriyaki 14. Şeker, mirin, soya sos ve sakenin kaynatılarak yapıldığı, ana yemeklerde kullanılan tatlı bir sostur 1.
- Tempura 134. Sebze, deniz ürünleri veya bazen et gibi malzemelerin hafif ve çıtır bir hamurla kaplanarak kızartılmasıdır 3.
- Yakimono (ızgara) 5. Etin küçük parçaların şişe geçirilip ızgarada pişirilmesidir 4.
- Buharda pişirme 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: