Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Jambonlu pizza yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 su bardağı un 12;
- 1 paket (11 gr) instant maya 12;
- ¼ su bardağı ayçiçek yağı 12;
- 1 çay bardağı süt 12;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 12;
- Yeterince ılık su 12;
- Tuz 12;
- 4 yemek kaşığı domates sosu 1;
- 5 dilim dana jambon 12;
- Eski kaşar peyniri 1;
- 100 gr rendelenmiş mozzarella peyniri 1;
- 40 gr iri rendelenmiş parmesan peyniri 1;
- Roka yaprakları 1.
Yapılışı:
- Derin bir kaba unu eleyin 12. Tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip harmanlayın 12.
- Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçek yağı ve sütü ekleyin 12.
- Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar ılık suyu yavaşça ekleyin ve yoğurun 12.
- Mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika hamuru dinlendirin 12.
- Hamuru ikiye bölün 12. Üzerine hafifçe un serperek merdaneyle 30 cm çapında açın 12.
- Hamurları yağlı kağıt konulmuş fırın tepsilerine alın 12.
- Üzerlerine domates sosunu sürün 12. Mozzarella peynirini ekleyerek üzerine dana jambonları dizin 12.
- İri rendelenmiş parmesan peynirini ilave ederek önceden ısıtılmış 210 derece fırında 25 dakika pişirin 12.
- Üzerine çıtır roka yaprakları ve iri rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: