Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Jalebinin püf noktaları şunlardır:
- Hamur Kıvamı: Hamurun ne çok sert ne de çok sıvı olması gerekir 14.
- Kızartma Yağının Sıcaklığı: Yağın yeterince sıcak olması, jalebinin çıtır çıtır olmasını sağlar 14.
- Şerbetin Sıcaklığı: Şerbetin sıcak, jalebinin ise sıcak olması önemlidir; aksi takdirde şerbetini çekmez 23.
- Dinlenme Süresi: Hamurun dinlendirilmesi ve üzerinde kabarcıklar oluşması, jalebinin hazır olduğunu gösterir 23.
- Gıda Boyası Kullanımı: İsteğe bağlı olarak gıda boyası eklenerek renkli bir görünüm elde edilebilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: