Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Jalebi tatlısı yapımı için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 1 su bardağı un, 1 yemek kaşığı pirinç unu, ¾ su bardağı yoğurt, ¼ su bardağı su, 1 tutam tuz 1.
- Şerbet için: 1 su bardağı su, 1 su bardağı toz şeker, toz kakule, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 tel safran 1.
- Kızartmak için: Ayçiçek yağı 1.
- Üzeri için: File badem 1.
Yapılışı:
- Şeker ve suyu kaynatın 1. Kakule, safran ve limon suyunu ekleyip karıştırın 1. Ocaktan alıp soğumaya bırakın 1.
- Unu geniş bir kaba eleyin 1. Pirinç unu, yoğurt, su ve tuzu ekleyip çırpın 1. Hazırladığınız hamuru 1 gece buzdolabında bekletin 1.
- Ertesi gün hamur 2 katına çıkınca düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve kızgın yağa helezon şeklinde sıkın 1.
- Her iki tarafı da kızarınca yağdan alıp şerbetin içine atın 1. Birkaç dakika bekletip servis tabağına alın 1.
- Üzerine file badem serpip servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: