Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rakı çeşitleri şunlardır:
- Klasik Rakı: Suma ve tarımsal kökenli etil alkolün karıştırılması ve anason tohumu ile ikinci kez damıtılması ile elde edilir 1.
- Harman Rakı: Mevcut dökme rakıların belirli miktar ve oranda "harman"lanması ile oluşur 1.
- Yaş Üzüm Rakısı: Yalnızca yaş üzüm sumasının anason tohumu ile ikinci kez damıtılması ile elde edilir 1.
- 3 Distile Rakı: Sumanın bakır imbiklerde, her defasında anason tohumu eklenerek 3 kere damıtılması ile elde edilir 1.
- Organik Rakı: Organik sumanın organik anason tohumu ile damıtılması ile üretilir 1.
- Göbek Rakı: Damıtım sürecinde sadece ortadaki mahsul kullanılarak üretilir 13.
- Meşe Fıçıda Dinlendirilmiş Rakı: Damıtımdan çıkan rakının bir kısmının meşe fıçılarda dinlendirilmesi ile elde edilir 1.
- Yıllandırılmış Rakı: Damıtımdan çıkan rakının şişe üzerinde belirtilen süre boyunca meşe fıçılarda yıllandırılması ile üretilir 1.
- Şeker İlavesiz Rakı: İçim derecesine indirme aşamasında beyaz rafine şeker ilavesi olmadan üretilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: