Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rakı çeşitleri, üretim şekline ve kullanılan malzemelere göre farklılık gösterir. İşte bazı rakı çeşitleri:
- Klasik Rakı: Suma ve tarımsal kökenli etil alkolün karıştırılması ve bakır imbiklerde anason tohumu eklenerek ikinci kez damıtılması ile elde edilir 2.
- Harman Rakı: Farklı dökme rakıların belirli oranda karıştırılması ile oluşur 2.
- Yaş Üzüm Rakısı: Yalnızca yaş üzüm sumasının bakır imbiklerde anason tohumu eklenerek ikinci kez damıtılması ile elde edilir 2.
- 3 Distile Rakı: Sumun bakır imbiklerde üç kez anason tohumu eklenerek damıtılması ile elde edilir 2.
- Organik Rakı: Organik sumanın bakır imbiklerde organik anason tohumu ile damıtılması ile elde edilir 2.
- Göbek Rakı: Damıtma sürecinde sadece orta bölüm (göbek) kullanılarak üretilir 2.
- Meşe Fıçıda Dinlendirilmiş Rakı: Üretim sonrası bir kısmının meşe fıçılarda dinlendirilmesi ile elde edilir 2.
- Yıllandırılmış Rakı: Üretim sonrası meşe fıçılarda belirli süre dinlendirilmesi ile elde edilir 2.
- Şeker İlavesiz Rakı: Üretim sonrası şeker ilavesi yapılmadan üretilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: