Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Izgara kanat pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Marine Etme: Tavuk kanatları, yoğurt, kuru soğan, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, biber salçası, tuz, pul biber, kekik, kimyon, karabiber ve kuru nane gibi malzemelerle hazırlanan sos ile marine edilir 13. Vakit varsa, en az 2 saat üstü kapalı bir şekilde buzdolabında dinlendirilir 1.
- Pişirme: Marine edilen kanatlar, ızgarada kontrollü bir şekilde pişirilir 1.
- Pişirme Süresi: Mangalda pişirme süresi genellikle 30-40 dakika arasında değişebilir 5. Ancak pişme süresi, etin kalınlığına ve mangalın sıcaklığına göre değişebilir 5.
- Sık Çevirme: Kanatların her tarafının eşit pişmesi için sık sık çevrilmesi önerilir 5.
- Sos: Mangalda pişirilen kanatlara barbekü sosu, acı sos veya sarımsaklı sos gibi farklı soslar eklenebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: