Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İtalyan salata sosu yapmak için gerekli malzemeler:
- 170 g zeytinyağı 1;
- 1 limon 12;
- 2 diş sarımsak 12;
- 1 tk kuru fesleğen 14;
- ½ tk kuru kekik 14;
- ½ tk şeker 1;
- ½ tk tuz 1;
- 1 tk kırmızı şarap sirkesi 1;
- 85 g tatlı kırmızı toz biber 1;
- ⅛ tk soğan tozu 1;
- 1 tk Dijon hardalı 1.
Hazırlanışı:
- Tüm malzemeleri bir kap içerisinde karıştırın 14.
- Salatanın üzerine döküp servis yapmadan önce hafifçe sallayın 3.
İtalyan salata sosunu 1 gece buzdolabında bekletmek, daha güzel bir aroma elde edilmesini sağlar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: