Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İtalyan aperatiflerinden bazıları şunlardır:
- Bruschetta 23. Ekmek dilimlerinin kızartılması, üzerine domates, sarımsak, fesleğen, zeytinyağı, tuz ve karabiber karışımının yayılmasıyla hazırlanan bir mezedir 3.
- Caprese salatası 3. Mozzarella topları ve domates dilimlerinin bir servis tabağına yerleştirilmesi, üzerine taze fesleğen yaprakları serpiştirilmesi, zeytinyağı gezdirilmesi ve tuz-karabiber eklenmesiyle hazırlanan bir salatadır 3.
- Arancini (kızarmış risotto topları) 23. Risotto, parmesan peyniri ve bezelye ile karıştırılıp top haline getirildikten sonra una, yumurtaya ve galeta ununa bulanıp kızartılmasıyla hazırlanan bir mezedir 3.
- Frittata di patate (patatesli frittata) 3. Patateslerin kızartılması, üzerine yumurta, süt, parmesan peyniri ve zeytinyağı karışımı dökülüp 180°C fırında pişirilmesiyle hazırlanan bir yemektir 3.
- Oliva ascolana (kızarmış zeytinler) 3. Çekirdekleri çıkarılmış zeytinlerin kıyma, soğan, sarımsak ve beyaz şarapla doldurulup una, yumurtaya ve galeta ununa bulandıktan sonra kızartılmasıyla hazırlanan bir mezedir 3.
- Polenta kızartması 3. Polenta karışımının kızartılmasıyla hazırlanan bir yemektir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: