Buradasın
İstiridyenin en lezzetli hali nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İstiridyenin en lezzetli hali için birkaç öneri:
- Çiğ tüketim: İstiridyeyi güzelce yıkadıktan sonra kabuğun büyük tarafı aşağıda olacak şekilde kesme tahtasına koyun, uç kısmına ince bir bıçak sokarak kabuğunu açın ve içindeki etli kısma limon sıkarak çiğ bir şekilde yiyebilirsiniz 3.
- Fırında pişirme: Kabuğu açmadan önce istiridyeleri fırında pişirebilirsiniz 3.
- Haşlama: 750 gram istiridyeyi soğuk suda yıkadıktan sonra sarımsak, zeytinyağı ve doğranmış sarı biberle tavada pişirip kabukları açılana kadar tavanın kapağını kapalı tutabilirsiniz 3. Daha sonra istiridyeleri geniş bir kaba alıp karabiber ekleyebilirsiniz 3.
- Mangalda pişirme: İstiridyenin üzerine beyaz şarap ve tereyağı ekleyerek mangalda pişirebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: