Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İstiridye çikolata genellikle şu malzemelerden oluşur:
- Kaliteli çikolata 2. Genellikle sütlü, bitter veya beyaz çikolata kullanılır 2.
- Dolgu karışımları 2. Fındık, ceviz, kuru meyve gibi doğal malzemeler eklenerek zenginleştirilir 2.
- Süslemeler 2. Çikolata, badem veya çeşitli kuru yemişlerle süslenebilir 2.
- Deniz tuzu 2. Bazı çeşitlerde tatlı-tuzlu bir doku oluşturmak için kullanılır 2.
Ayrıca, istiridye çikolata yapımında benmari usulü eritilmiş çikolata ve silikon kalıplar kullanılır 2.
Örnek bir istiridye çikolata çeşidi olan "Godiva Sütlü Fındıklı İstiridye Tablet Çikolata"nın içeriği ise şu şekildedir: şeker, tam yağlı süttozu, kakao yağı, kakao kitlesi, fındık (%4), sade yağ (süt), bitkisel yağlar (palm, palm çekirdeği, tam hidrojenize palm çekirdeği), emülgatör (soya lesitini), doğal vanilya aroma vericisi 5. Kakao kuru maddesi en az %31'dir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: