Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İstiridye pişirmek için birkaç yöntem:
- Buğulama: İstiridyeler, 2 inç su ve isteğe bağlı olarak bir bardak şarap veya yarım bardak bira içeren bir tencereye yerleştirilir 1. Tencere kaynadıktan sonra kapak kapatılır ve istiridyelerin açılması beklenir 1. Sadece açılmış istiridyeler yenir 1.
- Izgara: Izgara önceden ısıtılır 1. Tereyağı, sarımsak, zeytinyağı ve baharatlarla hazırlanan karışım istiridyelerin üzerine sürülür 1. Yaklaşık 5 dakika pişirilir 1.
- Kızartma: Fıstık yağı kızdırılır ve istiridyeler altın kahverengi olana kadar gruplar halinde kızartılır 1.
- Fırında Pişirme: Soğan, kereviz ve baharatlarla hazırlanan karışım eritilmiş tereyağında pişirilir 1. Hazırlanan karışım istiridyelerin arasına yerleştirilir ve 425 derecede 2-3 dakika fırınlanır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: