Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Isparta'da akşam yemeğinde yenebilecek bazı yöresel yemekler şunlardır:
- Banak: Kuzu, koyun veya dana eti ile hazırlanan, kısık ateşte uzun süre pişirilen bir et yemeğidir 23.
- Fırın Kebabı: Nisan ve mayıs aylarında süt kuzusu, haziran sonunda oğlak ve eylül ayında erkeç eti ile hazırlanan, yapımı uzun süren ve ustalık gerektiren bir kebaptır 2.
- Sazan Dolması: Sazan balığının içi temizlenip harç ile doldurularak hazırlanan bir balık yemeğidir 25.
- Toyga Çorbası: Bulgur ve etin tavuk veya et suyunda haşlanmasıyla hazırlanan, soğuk kış akşamlarının favorisi bir çorbadır 3.
- Gül Şerbeti: Gül yapraklarının bekletilmesiyle hazırlanan, sıcak yaz günlerinde tercih edilen soğuk bir içecektir 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: