Buradasın
Ispanaklı peynirli börek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ispanaklı peynirli börek yapımı için gerekli malzemeler:
- 250 gr beyaz peynir 1;
- 250 gr lor peyniri 1;
- 300 gr körpe ıspanak 1;
- 1 yumurta 1;
- 3 taze soğan 1;
- 80 gr galeta unu 1;
- 10 baklava yufkası 1;
- Tuz 1;
- Karabiber 1;
- Yarım su bardağı ayçiçeği yağı 1.
Yapılışı:
- Beyaz peyniri büyük bir kaseye alarak çatalla ezin 1. Lor peynirini ekleyip iyice karıştırın 1.
- Ispanaklarla taze soğanları ince doğrayın ve peynirlere ekleyin 1. Tuz, karabiber ile tatlandırın 1.
- Yumurta ve galeta ununun yarısını ilave edip iyice karıştırın 1.
- 20 cm x 30 cm ölçülerinde bir fırın kabını yağlayın 1. Yufkaların yarısını aralarına fırçayla yağ sürerek fırın kabına yerleştirin 1.
- Üzerine kalan galeta ununu serpiştirip hazırladığınız peynir karışımını yayın 1. Yufkaları aynı şekilde yağlayarak üst üste dizin 1.
- Üzerine yağ sürerek kare şeklinde dilimleyin 1. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin 1.
- Sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: