Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ispanağı buzluğa atmadan önce doğru şekilde hazırlamak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Taze ve sağlam yapraklar seçin 12. Sararmış veya yıpranmış yaprakları ayıklayın 1.
- Saplarını temizleyin 12. Yemek yapımında kullanmayı düşünmüyorsanız, sadece yapraklarını saklayın 1.
- İyice yıkayın 13. Ispanaklar toprak ve kum kalıntılarını sıkça barındırır, bu nedenle birkaç kez su dolu bir kabın içinde bekleterek yıkayın 1. Son yıkama suyuna bir miktar sirke eklemek mikroplardan arındırır 1.
- Kurutun 13. Fazla suyu gidermek için ıspanakları tamamen kurutmanız gerekir 1. Kurulama için temiz bir havlu veya salata kurutucusu kullanabilirsiniz 1.
- Haşlama veya blanşlama yapın 13. Ispanakları kaynar suya atıp 1-2 dakika haşlayın, ardından buzlu su dolu bir kaba alarak şoklayın ve pişme sürecini durdurun 1.
- Paketleyin 13. Blanşlanmış ıspanakları porsiyonlar halinde ayırarak hava geçirmez poşetlere veya buzluk kaplarına koyun ve içindeki havayı alarak ıspanağın daha uzun süre taze kalmasını sağlayın 1.
- Buzluğa yerleştirin 1. Poşetleri düz bir şekilde yerleştirerek buzluğunuzu daha verimli kullanabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: