Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ispanağı buzluğa atmadan önce şu adımlar izlenmelidir:
- Yıkama: Ispanakların kökleri temizlenir ve bol su ile iyice yıkanır 13.
- Kurutma: Suda hiç kum kalmayana dek sebze kurutucusu veya temiz bir havlu ile kurutulur 1.
- Doğrama: İsteğe göre doğranır 3.
- Haşlama (opsiyonel): Ispanakları şoklayarak saklamak için bir tencerede su kaynatılır ve temizlenen ıspanaklar bu suya konarak 1-2 dakika bekletilir, ardından buzlu su dolu bir kaseye alınır ve 2 dakika bekletilir 14.
- Poşetleme: Kurutulan ıspanaklar, buzdolabı veya kilitli poşetlere konur 14.
- Havanın alınması: Poşetlerin içindeki hava, vakumlama makinesi veya pipet gibi malzemelerle tamamen boşaltılır 14.
- Tarihleme: Poşetlerin üzerine saklama tarihi not edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: