Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ispanağa sarımsaklı yoğurt veya sarımsaksız yoğurt eklenebilir 1.
Yoğurtlu ıspanak tarifi için gerekli malzemeler:
- 4 bağ ıspanak 1;
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 1 adet soğan 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- yarım çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 6 yemek kaşığı yoğurt 1;
- üzeri için 2 yemek kaşığı tereyağı, ceviz ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1.
Hazırlanışı:
- Ispanakların sap kısımlarını kesip ayıklayın ve irice doğrayın 1.
- Bol suyla yıkayıp suyunu süzün 1.
- Uygun bir tencereye alıp orta ateşte yumuşayana kadar pişirin 1.
- Ocaktan alıp suyunu süzün ve soğuk sudan geçirin 1.
- Elinizle suyunu sıkın 1.
- Tavada sıvı yağda yemeklik doğranmış soğanı kavurun, üzerine salçayı ekleyin 1.
- Ispanakları tavaya alıp karıştırın, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve pul biberi ekleyin 1.
- Yoğurtlu sos için sarımsağı dövün, yoğurt ve tuzu karıştırın 1.
- Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine sarımsaklı yoğurt dökün, tereyağlı ceviz serpin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: