Buradasın
Islak Kek yaparken sıvı yağ yerine ne kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Islak kek yapımında sıvı yağ yerine şu alternatifler kullanılabilir:
- Eritilmiş Tuzsuz Tereyağı: Eşit miktarda eritilmiş tereyağı, sıvı yağın yerine geçebilir 1.
- Meyve Püreleri: Şekersiz konserve veya ev yapımı elma püresi gibi meyve püreleri, yağ ve tereyağına benzer bir dokuya sahiptir 13.
- Mayonez: Kek tarifinde belirtilen yağ miktarı kadar mayonez kullanılabilir 1.
- Margarin: Yüzde 80 yağ ve yüzde 20 sudan oluşan margarin, tereyağı gibi kullanılabilir 1.
Bu alternatifler, kekin lezzetini ve dokusunu değiştirmeden yumuşak ve nemli olmasını sağlar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: