Buradasın
Isırgan otu yemeği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Isırgan otu yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 1000 gr ayıklanmış ısırgan otu 1;
- 300 gr mısır unu 1;
- 80 gr tereyağı 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- Tuz 1;
- Karabiber 1.
Yapılışı:
- Yıkanmış ve ayıklanmış ısırgan otlarını su ile haşlayın 1.
- Isırganları süzdürün ve çıkan haşlama suyundan 3 su bardağı ayırın 1.
- Ayırdığınız haşlama suyuna mısır ununu ilave edin ve bir tencerede kısık ateşte karıştırarak pişirin 1.
- Koyulaşmaya başlayınca ısırganlarını, tuz ve karabiberini ilave edip 5 dk daha pişirin 1.
- Başka bir tavada ince kıyılmış sarımsakları tereyağı ile soteleyin 1.
- Servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı tereyağını boca edin 1.
Ayrıca, ısırgan otunu sade veya yoğurt ve yağda yakılmış biberle de servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: