Buradasın
Isırgan otu yemeği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Isırgan otu yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gr ısırgan otu 35;
- 1 orta boy soğan 3;
- 1 yemek kaşığı pirinç 3;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 3;
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 1/2 su bardağı su 3;
- Tuz 3.
Yapılışı:
- Isırgan otunu sirkeli su içinde bekletip toprağından arındırın, ardından bolca su içinde yıkayıp süzün 3.
- Isırgan otlarını bıçak yardımıyla ince ince doğrayın 3.
- Geniş bir tencereye zeytinyağı koyup ısıtın, üzerine ince doğranmış soğanı ekleyip 2 dakika kavurun 3.
- Soğanın üzerine domates salçasını ekleyin ve kavurun 3.
- Doğranmış ısırgan otlarını ve pirinçleri tencereye koyun, karıştırın 3.
- Damak tadınıza göre tuz ve yarım su bardağı su ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler şişene kadar pişirin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: