Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İngiliz usulü servis, yemeklerin önceden hazırlanmış tabaklarla masaya getirildiği ve garsonların müşterilere yemeği kesip tabağa koyarak sunduğu bir servis şeklidir 12.
Özellikleri:
- Servis Arabası: Yemekler, gueridon adı verilen servis arabasıyla masaya getirilir 25.
- Servis Yöntemi: Garsonlar, yiyecekleri müşterinin önünde keser ve tabaklara yerleştirir 15.
- Tabak Düzeni: Tabakta yemek-garnitür yerleşimi, çatalın kolaylıkla kullanıldığı taneli ve bıçakla kesilebilecek garnitürler ile hafif akıcı sosların tabağın sol ve sağ taraflarına, karbonhidrat türündeki garnitürlerin etin üst kısmına, tabak ambleminin altına gelecek şekilde yerleştirilmesiyle yapılır 2.
- Servis Sırası: Servis, şeref konuğunun solundan başlanarak yapılır ve çocuklar, hanımlar, erkekler gibi sıraya göre devam eder 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: