Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İnegöl köftesinin püf noktaları şunlardır:
- Kıyma Seçimi: İnegöl köftesi için yağsız dana kıyma ve az miktarda kuzu eti kullanılması önerilir 13.
- Yoğurma: Harcın iyice yoğrulması, tüm malzemelerin birbirine geçmesini ve köftelerin dağılmamasını sağlar 12. En az 15 dakika yoğurma işlemi yapılmalıdır 1.
- Dinlendirme: Hazırlanan köfte harcının buzdolabında en az 3 saat, tercihen 24 saat dinlendirilmesi önemlidir 13.
- Pişirme: Köfteler, orta ateşte ve sık sık çevrilerek kızartılmalıdır 23. Yüksek ateşte pişirilirse dışı kurur, kısık ateşte ise suyunu tavaya salar 2.
- Yumurta Kullanımı: İnegöl köfte tarifinde yumurta kullanılmaz, çünkü yumurta ağır bir koku bırakabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: