Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ihlamur çayı en güzel şu şekilde demlenebilir:
- Küçük bir tencereye su eklenerek orta ateşte kaynamaya bırakılır 3.
- Tencere ocaktan alınarak 1-2 dakika sıcaklığının azalması beklenir 3.
- Yaprak veya çay poşetleri sıcak fakat kaynar olmayan suya ilave edilir 3.
- 5-10 dakika demlenen ıhlamur çayı süzülerek tüketilmeye başlanır 3.
Dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:
- Ihlamurun kaynatılmaması, sıcak suya atılarak demlenmesi önerilir 14.
- Demlenme süresi 5-10 dakikayı aşmamalıdır; aksi takdirde içindeki yararlı maddeler yok olabilir ve toksik etki yaratabilir 123.
- İçine şeker eklenmemesi, saf olarak tüketilmesi tavsiye edilir 23.
Lezzetlendirmek için eklenebilecek bazı malzemeler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: