Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İç sucuk olarak belirtilen bir yöre veya bölge bulunmamaktadır. Ancak, Türkiye'de meşhur olan bazı sucuk çeşitleri ve bölgeleri şunlardır:
- Afyonkarahisar: Acı ve baharatlı Afyon sucuğu ile ünlüdür 12.
- Kayseri: Kayseri sucuğu, dana ve koyun eti karışımından yapılır ve az yağlı, az baharatlı bir lezzet sunar 13.
- Erzurum: Kalın kıyılmış dana eti ve özel baharatlarla hazırlanan Erzurum sucuğu, kış sofralarının vazgeçilmezidir 1.
- Sivas: İri taneli kıyması ve özel baharat karışımıyla bilinen Kangal sucuğu 1.
- Tokat: İnce uzun şekli ve farklı baharat karışımıyla dikkat çeken Tokat bez sucuğu 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: