Buradasın
Homojenize ve kaymaklı yoğurt arasındaki fark nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Homojenize ve kaymaklı yoğurt arasındaki temel fark, homojenize yoğurtta süt yağının yoğurdun her tarafına eşit miktarda dağılmış olması, kaymaklı yoğurtta ise süt yağının yoğurdun yüzeyinde birikerek kaymak oluşturmasıdır 134.
Homojenize yoğurt, homojenizasyon işleminden geçen sütten yapılır ve bu işlem, sütteki yağ globüllerinin parçalanarak sütün içine eşit şekilde yayılmasını sağlar 235.
Kaymaklı yoğurt, geleneksel bir üründür ve süt yağı ile yağsız süt fazının yoğunluk farkından dolayı yağ globüllerinin sütün yüzeyinde birikmesi prensibine dayanır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: