Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Homojenize yoğurt, doğrudan yasaklanmamıştır. Ancak, bazı olumsuz özellikleri nedeniyle eleştirilmiştir.
Homojenize yoğurtta karşılaşılan sorunlar:
- Jelâtin kullanımı: Domuz derisinden elde edilen jelâtin, kıvam arttırmak için eklenir ve bu durum bazı tüketiciler tarafından tercih edilmez 1.
- Genetiği oynanmış nişasta: Kıvam artırıcı olarak kullanılır 1.
- Margarin ilavesi: Bazı firmalar, sütün içindeki yağı alarak yerine margarin eklerler 1.
- Tatlandırıcı kullanımı: Şeker veya kanserojen olduğu bilinen Aspartam, Sakkarin gibi tatlandırıcılar ilave edilebilir 1.
Bu nedenle, evde yoğurt yapımı ve doğal ürünlere yönelme eğilimi artmıştır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: