Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hollanda'nın en meşhur yemeklerinden bazıları şunlardır:
- Stroopwafel 135. İki ince waffle benzeri tabaka arasına özel bir şekerli şurup ile doldurularak yapılan bir tatlıdır 3.
- Poffertjes 14. Mayalı hamurdan yapılan ve üzerine tereyağı ve pudra şekeri konarak servis edilen minik kreplerdir 1.
- Bitterballen (kroket) 134. İnce kıyılmış et veya deniz ürünleri karışımından yapılan ve kızartılan bir atıştırmalıktır 3.
- Kibbeling 145. Mezgit veya morina balığının unlu bir karışıma batırıldıktan sonra kızartılmasıyla yapılan bir atıştırmalıktır 4.
- Haring (ringa balığı) 235. Taze ringa balığının özel bir işlemden geçirilmesiyle elde edilen ve genellikle soğan ve limon suyu ile servis edilen bir deniz ürünüdür 3.
- Patat (patates kızartması) 234. İnce dilimlenmiş patateslerin kızartılması ile elde edilen ve çeşitli soslarla servis edilen bir atıştırmalıktır 3.
- Rijsttafel 3. Pirinç temelinde kurulu, üzerine çeşitli baharatlı etler, deniz ürünleri ve sebzelerin eklendiği bir ziyafet yemeğidir 3.
- Appeltaart 14. Elmanın tart hali olup, katman katman dizilmiş elmaların hafif krema ile buluştuğu bir tatlıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: