Ek gıdaya geçişte ilk olarak verilebilecek bazı besinler: Sebzeler: Kabak, patates, havuç, brokoli, karnabahar. Meyveler: Elma, armut, şeftali, muz. Tahıllar: Pirinç, yulaf gibi tahıllar. Yoğurt: Anne sütü veya formül mama ile mayalanmış yoğurt. Ek gıdaya geçişte, bebeğin hazır olup olmadığını gözlemlemek ve doktorla danışmak önemlidir. Alerji riski yüksek olan besinler (fıstık ezmesi, çilek, kiraz, domates, soya, kakao, portakal, bezelye, baharat, bal) ilk aylarda verilmemelidir. Boğulma riski olan yiyecekler (sakız, kuru meyve, eritilmiş peynir, jöle, marshmallow, fıstık ezmesi) bebeklere verilmemelidir. Ek gıdaya geçişte dikkat edilmesi gerekenler: Aceleci davranmamak ve sabırlı olmak. Her yeni gıdayı üç gün aralıklarla vermek. Bebeğin aç olduğu bir zamanda beslenmeye başlamak. Doğal ve taze gıdalar tercih etmek. Konserve ve dondurulmuş gıdalardan uzak durmak.