Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hintlilerin sevdiği bazı sokak lezzetleri şunlardır:
- Chole Bhature: Baharatlı nohut yemeği (chana masala) ile kızarmış ekmek (bhatura) kombinasyonu 25.
- Aloo Tikki: Patates, soğan ve baharatlarla hazırlanan bir yemek 2.
- Mirchi Bajji: Yeşil biberin un ve baharatlarla kızartılması sonucu elde edilen atıştırmalık 2.
- Kathi Roll: Gözlemeye benzeyen paratha hamurunun içine tavuk şiş ve sebzeler sarılarak dürüm yapılması 5.
- Jhal Muri: Pirinç patlakları ve kişniş ile birlikte havuç, domates, patates ve isteğe göre farklı sebzelerin eklenmesiyle yapılan bir yemek 5.
- Pav Bhaji: Yoğun baharat karışımı ve sebzelerle hazırlanan, domates sosu ve soğanla servis edilen bir yemek 5.
- Golgappa (Paani Puri): Aromalı su, demirhindi turşusu, biber, masala, patates, soğan ve nohut karışımının, yuvarlak çıtır hamur toplarının içine doldurulmasıyla hazırlanan bir yemek 5.
- Samosa: Patates, soğan, bezelye, peynir, et veya mercimekle beraber çok sayıda baharat kullanılarak hazırlanan bir börek türü 5.
- Vada Pav: Köfte haline getirilmiş patates püresinin ekmek arasında servis edilmesi 5.
- Dahi Puri: Puri denilen kızarmış ekmek topunun içine patates püresi, yoğurt, soğan, domates ve erişte parçaları doldurulup üzerine sos ve baharatlar eklenmesi 5.
- Bhutta: Közde kızartılmış mısırın baharatlı hali 5.
- Jalebi: Kızartılmış hamur ve gül suyu şerbetiyle hazırlanan bir tatlı 5.
- Kulfi: Hint usulü sütlü dondurma 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: