• Buradasın

    Hilve kahvesi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A small copper cezve simmering on a low flame, filled with frothy milk, Turkish coffee, and honey, topped with crushed walnuts, resting on a traditional Turkish tray beside a delicate porcelain cup.
    Hilve kahvesi yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 fincan süt 13;
    • 1 çay kaşığı bal 13;
    • 1,5 tatlı kaşığı Türk kahvesi 13;
    • Biraz dövülmüş ceviz 13.
    Hazırlanışı:
    1. Bir cezvenin içine süt, bal ve kahveyi ekleyip kısık ateşte pişirin 13.
    2. Kahve kabarmaya başladığında taşmadan ocaktan alın ve fincana dökün 1.
    3. Üzerine 1-2 çay kaşığı kadar dövülmüş ceviz ekleyin 1.
    4. Soğumadan servis edin 1.
    Hilve kahvesi, normalde süt ile yapılsa da, içindeki farklı malzemelerin tadının daha iyi hissedilebilmesi için su ile de yapılabilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A warm copper cezve filled with aromatic hilve coffee, surrounded by scattered walnuts, pistachios, dried figs, and carob pods on a rustic wooden table in a cozy Turkish café.

    Hilve kahvesinin içinde ne var?

    Hilve kahvesinin içinde bulunan bazı malzemeler: ceviz; fıstık; kuru incir; keçiboynuzu; dibek kahvesi; Osmanlı kahvesi; Yemen kahvesi; agitbey kahvesi; badem kahvesi; menengiç kahvesi. Ayrıca, hilve kahvesinde 7 farklı çeşit kahve de bulunmaktadır. Hilve kahvesi, su yerine süt, şeker yerine bal kullanılarak hazırlanır ve üzerine ceviz ilave edilir.
    A steaming cup of dark Turkish coffee on a copper tray, set against the rugged, sunlit cliffs of Hasankeyf with a traditional woven rug in the background.

    Hilve kahve hangi yöreye ait?

    Hilve kahvesi, Batman Hasankeyf yöresine aittir.
    A traditional Turkish copper cezve sits on a low flame, filled with finely ground coffee and water, releasing aromatic steam as it slowly froths, with a small porcelain cup and saucer waiting nearby on a wooden tray.

    Kahve nasıl yapılır?

    Türk kahvesi yapmak için gerekli malzemeler: ince çekilmiş taze Türk kahvesi; soğuk içme suyu; isteğe bağlı olarak şeker (az şekerli, orta, şekerli); cezve; kahve fincanı. Cezvede Türk kahvesi yapımı: 1. Cezveye kişi sayısına göre kahve koyun. 2. Üzerine oda sıcaklığındaki suyu ekleyin. 3. Şeker miktarını belirleyin ve ekleyin. 4. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. 5. Ocağın üzerine alın ve orta ateşte pişirin. 6. Koyu renk yüzeyi kapladığında cezveyi ateşten uzaklaştırın. 7. Tekrar ateşe koyun, kabarmaya başladığında köpürmesine izin vermeden fincana alın. Farklı demleme yöntemleri: Elektrikli cezve: Cezveye kahve ve suyu ekleyip karıştırın, makinenin tuşuna basın. Közde kahve: Kahve ateşte ağır ağır pişer, köpüğü daha fazla olur. Kumda kahve: Kahve kum üzerinde dairesel hareketlerle gezdirilerek pişer.