Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hibiskus çayı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1-2 yemek kaşığı kurutulmuş hibiskus çiçeği 2;
- 2-3 su bardağı su 2;
- Tatlandırmak için isteğe bağlı olarak bal, şeker veya limon dilimi 2.
Yapılışı:
- 2-3 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın 23.
- Su kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve kaynar suya 1-2 yemek kaşığı kurutulmuş hibiskus çiçeğini ekleyin 23.
- Hibiskus çiçeklerini kaynar suda 5-10 dakika boyunca demlemeye bırakın 23.
- Demleme süresi tamamlandıktan sonra, çayı süzerek hibiskus çiçeklerini çıkarın 2.
- Çayınızı doğrudan fincana süzebilirsiniz veya büyük bir sürahiye alabilirsiniz 2.
- Tatlandırmak isterseniz, sıcak çayınıza bal veya şeker ekleyebilirsiniz 2.
Soğuk hibiskus çayı için:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: