Buradasın
Hevsel Bahçeleri Diyarbakır mutfağına nasıl bir etki yapmıştır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hevsel Bahçeleri, Diyarbakır mutfağına şu şekillerde etki etmiştir:
- Yemek çeşitliliği 123. Hevsel Bahçeleri'nde doğal olarak yetişen heliz, yabani sarımsak, sirim, gulik, tort, ebegümeci, hardal otu, kuzukulağı, ısırgan, yarpuz, kenger ve çiriş gibi otlar, Diyarbakır mutfağında yoğurt, pirinç, bulgur, yumurta, buğday unu, su, tuz, tereyağı ve üzüm pekmezi ile kullanılarak mastava, borani, mücver, gırık gibi 25'e yakın farklı yemeğe dönüştürülür 123.
- Sağlıklı beslenme 23. Bu otlar, C vitamini ve diş sağlığı ile sindirime faydaları nedeniyle hem sağlıklı hem de lezzetli yemekler hazırlanmasını sağlar 23.
- Geçim kaynağı 1. Sabahın erken saatlerinde kadınlar ve çocuklar, Hevsel’e giderek topladıkları otları hem evlerinde kullanır hem de pazarlarda satarak bazı aileler için önemli bir geçim kaynağı oluşturur 1.
- Kültürel miras 24. Hevsel Bahçeleri'nde yetişen otlarla hazırlanan yemekler, düğün sofralarının baş tacıdır ve yeni nesle özellikle sağlıklı yiyecekler konusunda destek olmak amacıyla tanıtılır 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: