Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diyarbakır yöreleri, farklı kültürlerin ve toplulukların etkileşimiyle zenginleşmiş bir mutfak kültürüne sahiptir 12. İşte bazı öne çıkan yöreler:
- Et Yemekleri: Diyarbakır mutfağında et yemekleri oldukça yaygındır ve genellikle kuzu eti kullanılır 23. Et yemeklerini lezzetlendirmek için bol yağ, acı ve ekşili baharatlar tercih edilir 2.
- Kurutulmuş Sebzeler: Taze sebzeler yerine kurutulmuş sebzeler, patlıcan, biber, kabak, domates gibi ürünler daha çok tercih edilir 12.
- Tatlılar: Diyarbakır'ın meşhur tatlıları arasında peynirli kadayıf, revani, zingil ve halbur hurması bulunur 1.
- Özel Yemekler: Kaburga dolması, kibe mumbar, duvaklı pilav, meftune ve cartlak kebabı gibi özel yemekler de Diyarbakır mutfağının önemli lezzetlerindendir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: