• Buradasın

    Hengel hamuruna ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Hengel hamuruna genellikle un, su, tuz ve yumurta konur 12.
    Ayrıca, hengelin içine haşlanmış patates, kıyma veya hiçbir şey koymadan sade olarak da pişirilebilir 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kars hengel mantısı nasıl yapılır?

    Kars hengel mantısı yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - Hamur için: 3 su bardağı un, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım paket kabartma tozu, su. - İç harç için: 300 gram kıyma, 1 büyük boy soğan (rendelenmiş), 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı). - Üzeri için: 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı yoğurt. Yapılışı: 1. Hamurun hazırlanması: Un, tuz, kabartma tozu ve sıvı yağı geniş bir karıştırma kabına alıp karıştırın. 2. İç harcın hazırlanması: Kıymayı bir tavada kısık ateşte kavurun. 3. Hamurun açılması ve hengel şeklinin verilmesi: Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve her birini un serpilmiş tezgah üzerinde incecik açın. 4. Hengel’in haşlanması: Büyükçe bir tencerede su kaynatın ve içine tuz ekleyin. 5. Sosun hazırlanması: Tereyağını bir tavada eritin ve kaynar hengel rulolarının üzerine dökün. 6. Servis: Hazırladığınız hengeli sıcak olarak servis edin.