Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır dana tandırın nasıl pişirildiğine dair bilgi bulunamadı. Ancak, dana tandır pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzeme hazırlığı: 1,5-2 kg dana but veya kol eti, 2 kuru soğan, 5 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kimyon ve 2 su bardağı sıcak su gereklidir 4. İsteğe bağlı olarak defne yaprağı, biberiye veya farklı baharatlar eklenebilir 4.
- Marine etme: Etin üzerine baharatlar eklenir ve yoğurt, zeytinyağı veya süt ile marine edilir 4. En az 2-3 saat, tercihen bir gece buzdolabında dinlendirilir 4.
- Pişirme: Marine edilen et fırın tepsisine alınır, üzerine soğan ve sarımsaklar eklenir, tereyağı veya zeytinyağı gezdirilir ve sıcak su ilave edilir 4. Fırın 160 dereceye ısıtılır, üzeri folyo ile kapatılıp et 3-4 saat yavaşça pişirilir 4. Son olarak folyo çıkarılır ve 15-20 dakika daha fırınlanarak etin kızarması sağlanır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: