• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Hazır dana tandır nasıl pişirilir?

    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #EtYemekleri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Hazır dana tandır pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
    1. Malzemeler: 1 kg dana eti, 2 adet kuru soğan, kimyon, karabiber, pul biber, tuz, 2 yemek kaşığı tereyağı 2.
    2. Hazırlık: Kuru soğanı dörde bölün ve kabuklarıyla birlikte fırın tepsisine alın 2. Etin üzerine baharatları ve tereyağını ekleyip iyice harmanlayın 2.
    3. Pişirme: Fırın tepsisinin üzerini pişirme kağıdıyla sarın ve hava almayacak şekilde folyo ile örtün 2. 200 derece fırında 2 saat pişirin 2. Arada kontrol edin, et dağılıyorsa fırından çıkarın 2.
    4. Servis: Pişen eti çatal yardımıyla didikleyin 2. Üzerine jü sos gezdirerek sıcak servis yapın 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. nepisirsem.com
        1
      2. lezzetler.com
        2
      3. sefabdullahusta.com
        3
      4. lezzet.com.tr
        4
      5. izmirdenlezzetler.com
        5
    • Jü sos nasıl hazırlanır?

    • Tandırın tarihçesi nedir?

    • Tandır pişirme teknikleri nelerdir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Tandır eti neden yumuşak olur?

    Tandır eti, yumuşak olmasının nedeni uzun süre düşük ateşte pişirilmesidir. Ayrıca, etin yumuşak olması için marine edilmesi de önemlidir.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #PişirmeYöntemleri
    • #Baharatlar
    5 kaynak

    Dana tandir kaç derecede pişer?

    Dana tandır 180 derece sıcaklıkta pişer.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #PişirmeSıcaklığı
    5 kaynak

    Dana tandir yumuşak olur mu?

    Evet, dana tandır yumuşak olur. Bunun nedeni, dana tandırının düşük sıcaklıkta uzun süre pişirilmesidir.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #PişirmeYöntemleri
    5 kaynak

    Dana Tandır kaç saatte pişer?

    Dana tandırın pişme süresi, tandırın ısısına ve etin büyüklüğüne bağlı olarak değişir.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #EtYemekleri
    5 kaynak

    Tandır eti neden lezzetli?

    Tandır eti, lezzetli olmasının birkaç nedeni vardır: 1. Pişirme Yöntemi: Tandır eti, düşük sıcaklıkta uzun süre pişirildiği için etin lifleri yumuşar ve lezzetini korur. 2. Aroma ve Tat: Odun ateşinin etkisiyle pişirme sırasında etin derinlemesine bir aroma ve lezzet kazanması sağlanır. 3. Baharat Kullanımı: Etin, özel baharatlarla harmanlanması, lezzetini artırır ve daha da zenginleştirir. 4. Doğal ve Sağlıklı: Fazladan yağ eklenmeden, kendi suyu ve yağı ile pişirildiği için oldukça sağlıklı bir et yemeği olarak kabul edilir.
    • #Yemekler
    • #TürkMutfağı
    • #EtYemekleri
    • #PişirmeYöntemleri
    5 kaynak

    Dana Tandir hangi etten yapılır?

    Dana tandır genellikle kemikli dana eti kullanılarak yapılır.
    • #Yemek
    • #Et
    • #TürkMutfağı
    • #Dana
    5 kaynak

    Dana Tandır en güzel hangi fırında pişer?

    Dana tandırın en güzel şekilde pişmesi için 180 derece ayarlı fırında pişirilmesi önerilir.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Fırın
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"h0vq0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fhazir-dana-tandir-nasil-pisirilir-4204767891%3Flr%3D213%26ncrnd%3D85181","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"3958435111754643427","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1754643467342219-7807926474343941830-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-188-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"h0vqw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"h0vq1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"h0vqw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"h0vq2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Hazır dana tandır pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:**\n\n1. **Malzemeler:** 1 kg dana eti, 2 adet kuru soğan, kimyon, karabiber, pul biber, tuz, 2 yemek kaşığı tereyağı [```2```](https://lezzetler.com/dana-tandir-tarif-162637).\n\n2. **Hazırlık:** Kuru soğanı dörde bölün ve kabuklarıyla birlikte fırın tepsisine alın [```2```](https://lezzetler.com/dana-tandir-tarif-162637). Etin üzerine baharatları ve tereyağını ekleyip iyice harmanlayın [```2```](https://lezzetler.com/dana-tandir-tarif-162637).\n\n3. **Pişirme:** Fırın tepsisinin üzerini pişirme kağıdıyla sarın ve hava almayacak şekilde folyo ile örtün [```2```](https://lezzetler.com/dana-tandir-tarif-162637). 200 derece fırında 2 saat pişirin [```2```](https://lezzetler.com/dana-tandir-tarif-162637). Arada kontrol edin, et dağılıyorsa fırından çıkarın [```2```](https://lezzetler.com/dana-tandir-tarif-162637).\n\n4. **Servis:** Pişen eti çatal yardımıyla didikleyin [```2```](https://lezzetler.com/dana-tandir-tarif-162637). Üzerine jü sos gezdirerek sıcak servis yapın [```1```](https://www.nepisirsem.com/resimliyemektarifi.aspx?yemekid=3287).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.nepisirsem.com/resimliyemektarifi.aspx?yemekid=3287","title":"Dana Tandır Tarifi / Ne Pişirsem?","shownUrl":"https://www.nepisirsem.com/resimliyemektarifi.aspx?yemekid=3287"},{"sourceId":2,"url":"https://lezzetler.com/dana-tandir-tarif-162637","title":"Dana Tandır Tarifi - lezzetler.com","shownUrl":"https://lezzetler.com/dana-tandir-tarif-162637"},{"sourceId":3,"url":"https://www.sefabdullahusta.com/recipe/dana-tandir-biftek-sarma-tandir-tarifi/","title":"Dana Tandır Biftek Sarma Tandır Tarifi – Şef Abdullah Usta","shownUrl":"https://www.sefabdullahusta.com/recipe/dana-tandir-biftek-sarma-tandir-tarifi/"},{"sourceId":4,"url":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/ramazan-yemekleri/bayram-yemegi-tarifleri/dana-tandir-385219","title":"Dana Tandır Tarifi: Dana Tandır Nasıl Yapılır? | Lezzet","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/ramazan-yemekleri/bayram-yemegi-tarifleri/dana-tandir-385219"},{"sourceId":5,"url":"https://izmirdenlezzetler.com/2013/10/firin-torbasinda-dana-tandir/","title":"Fırın Torbasında Dana Tandır | İzmirdenlezzetler","shownUrl":"https://izmirdenlezzetler.com/2013/10/firin-torbasinda-dana-tandir/"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Hazır dana tandır nasıl pişirilir?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/etyemekleri","text":"#EtYemekleri"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Jü sos nasıl hazırlanır?","url":"/search?text=J%C3%BC+sos+tarifi&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Tandırın tarihçesi nedir?","url":"/search?text=Tand%C4%B1r%C4%B1n+tarih%C3%A7esi&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Tandır pişirme teknikleri nelerdir?","url":"/search?text=Tand%C4%B1r+pi%C5%9Firme+teknikleri&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Haz%C4%B1r+dana+tand%C4%B1r+nas%C4%B1l+pi%C5%9Firilir%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"3958435111754643427","reqid":"1754643467342219-7807926474343941830-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-188-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1754643467342219-7807926474343941830-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-188-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"h0vqw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"h0vq3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/kuzu-tandir-neden-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kacbardak.com.tr/blog/evde-tandir-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kadinloji.com/etin-yumusak-olmasi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://demek.org/tavuk-tandir-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaktarifleri.com.tr/kuzu-tandir-tarifi/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/tandir-eti-neden-yumusak-olur-1654625398","header":"Tandır eti neden yumuşak olur?","teaser":"Tandır eti, yumuşak olmasının nedeni uzun süre düşük ateşte pişirilmesidir. Ayrıca, etin yumuşak olması için marine edilmesi de önemlidir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeyontemleri","text":"#PişirmeYöntemleri"},{"href":"/yacevap/t/baharatlar","text":"#Baharatlar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/ramazan-yemekleri/bayram-yemegi-tarifleri/dana-tandir-385219?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.etineniyisi.com/dana-tandir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tarifustasi.com/dana-tandir-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/kayseri-poc-tandir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://cigdemcelezzetler.blogspot.com/2014/07/duduklu-tencerede-dana-tandir.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/dana-tandir-kac-derecede-piser-3604041482","header":"Dana tandir kaç derecede pişer?","teaser":"Dana tandır 180 derece sıcaklıkta pişer.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmesicakligi","text":"#PişirmeSıcaklığı"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://egepazarindan.com/dana-brisket-tarifi-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sefabdullahusta.com/recipe/dana-tandir-biftek-sarma-tandir-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.inekler.gen.tr/dana-tandir-hangi-tur-dana-etinden-yapilmaktadir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/ramazan-yemekleri/bayram-yemegi-tarifleri/dana-tandir-385219?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/dana-tandir/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/dana-tandir-yumusak-olur-mu-3575211913","header":"Dana tandir yumuşak olur mu?","teaser":"Evet, dana tandır yumuşak olur. Bunun nedeni, dana tandırının düşük sıcaklıkta uzun süre pişirilmesidir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeyontemleri","text":"#PişirmeYöntemleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.etineniyisi.com/dana-tandir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/ramazan-yemekleri/bayram-yemegi-tarifleri/dana-tandir-385219?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/kayseri-poc-tandir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.facebook.com/afyoresellezzetlerii/videos/dana-tand%C4%B1r-odun-ate%C5%9Finde-5-saat-pi%C5%9Fen-pamuk-gibi-tand%C4%B1r%C4%B1m%C4%B1z-siz-yemeklerinizin-/513490786945950/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.bursahayat.com.tr/hayatin-icinden/tandir-kebabi-anadolu-nun-atesten-lezzeti-560415?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/dana-tandir-kac-saatte-piser-1156679123","header":"Dana Tandır kaç saatte pişer?","teaser":"Dana tandırın pişme süresi, tandırın ısısına ve etin büyüklüğüne bağlı olarak değişir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/etyemekleri","text":"#EtYemekleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tarifsofrasi.com/post/tand%C4%B1r-et-geleneksel-lezzetin-zirvesi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kutahyatandir.com/toprak-tandirda-et-yemegi-pisirmenin-sirlari-neden-bu-geleneksel-yontem-tercih-edilmeli/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://pidevelahmacun.com.tr/karsta-tandirda-etin-sirlari/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.bursahayat.com.tr/hayatin-icinden/tandir-kebabi-anadolu-nun-atesten-lezzeti-560415?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ayvatatlisi.gen.tr/tandir-eti-hangi-hayvanin-hangi-bolgesinden-elde-edilir.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/tandir-eti-neden-lezzetli-1960127237","header":"Tandır eti neden lezzetli?","teaser":"Tandır eti, lezzetli olmasının birkaç nedeni vardır: 1. Pişirme Yöntemi: Tandır eti, düşük sıcaklıkta uzun süre pişirildiği için etin lifleri yumuşar ve lezzetini korur. 2. Aroma ve Tat: Odun ateşinin etkisiyle pişirme sırasında etin derinlemesine bir aroma ve lezzet kazanması sağlanır. 3. Baharat Kullanımı: Etin, özel baharatlarla harmanlanması, lezzetini artırır ve daha da zenginleştirir. 4. Doğal ve Sağlıklı: Fazladan yağ eklenmeden, kendi suyu ve yağı ile pişirildiği için oldukça sağlıklı bir et yemeği olarak kabul edilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemekler","text":"#Yemekler"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"#TürkMutfağı"},{"href":"/yacevap/t/etyemekleri","text":"#EtYemekleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeyontemleri","text":"#PişirmeYöntemleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.bursahayat.com.tr/hayatin-icinden/tandir-kebabi-anadolu-nun-atesten-lezzeti-560415?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://cigdemcelezzetler.blogspot.com/2014/07/duduklu-tencerede-dana-tandir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://cakirestoran.com/yemekler/dana-tandir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nepisirsem.com/resimliyemektarifi.aspx%3fyemekid=3287?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.etineniyisi.com/dana-tandir-ic-pilavli?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/dana-tandir-hangi-etten-yapilir-407690879","header":"Dana Tandir hangi etten yapılır?","teaser":"Dana tandır genellikle kemikli dana eti kullanılarak yapılır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"#Et"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"#TürkMutfağı"},{"href":"/yacevap/t/dana","text":"#Dana"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nepisirsem.com/resimliyemektarifi.aspx%3fyemekid=3287?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/ramazan-yemekleri/bayram-yemegi-tarifleri/dana-tandir-385219?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tarifustasi.com/dana-tandir-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://izmirdenlezzetler.com/2013/10/firin-torbasinda-dana-tandir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://sofratarifi.com/2024/10/22/dana-tandir/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/dana-tandir-en-guzel-hangi-firinda-piser-300673133","header":"Dana Tandır en güzel hangi fırında pişer?","teaser":"Dana tandırın en güzel şekilde pişmesi için 180 derece ayarlı fırında pişirilmesi önerilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/firin","text":"#Fırın"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"h0vqw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"h0vq4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"h0vqw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"h0vq5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"h0vqw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}