Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hayvansal bir ürün olup genellikle kahvaltıda tüketilen bazı yiyecekler:
- Yumurta 125. Protein ve diğer besin öğeleri açısından zengin olan yumurta, haşlanmış, sahanda, omlet veya çırpılmış olarak tüketilebilir 5.
- Süt 13. İyi bir kalsiyum kaynağı olan süt, kemik sağlığı için önemlidir ve protein, B vitaminleri ile D vitamini içerir 3.
- Peynir 13. Beyaz peynir, lor peyniri, az yağlı kaşar veya dil peyniri gibi çeşitli peynirler kahvaltıda tercih edilebilir 3.
- Sucuk, pastırma 15.
Ayrıca jambon, hindi füme ve tavuk göğsü gibi et ürünleri de kahvaltıda protein alımı için tercih edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: