Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Havuçlu hindi yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 600 gr hindi göğüs eti 1
- 4 havuç 13
- 5 diş sarımsak 1
- 1 çorba kaşığı sirke 1
- 2 dal taze soğan sapı 1
- Yarım su bardağı su 1
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1
- 1 çay kaşığı kekik 1
- Tuz ve karabiber 13
Yapılışı:
- Hindi etini iri parçalar halinde doğrayın 13.
- Sarımsakları soyup ezin ve 3 kaşık zeytinyağında pembeleştirin 13.
- Hindi etlerini ilave edip kavurun 13.
- Sirke, kekik, tuz ve karabiber ekleyin 13. Kapağını kapatıp 10-15 dakika pişirin 13.
- Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın 13. Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün 1.
- 3 kaşık havucu süsleme için ayırın 1. Kalan havucu robotta püre haline getirip 1 tutam tuz serpin 1.
- Taze soğan saplarını temizleyip ince ince doğrayın ve 1 kaşık zeytinyağında hafifçe kavurun 1.
- Etleri servis tabağına alıp her birinin üzerine 1 kaşık havuç püresi yayın 13.
- Ayırdığınız küp doğranmış havuç ve kavrulmuş taze soğanla süsleyin 1.
- Sıcak olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: