Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel hindi sote yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 400 gr kuşbaşı hindi eti 1
- 1 adet kuru soğan 1
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 1
- 6-7 dal maydanoz 1
- 2 yemek kaşığı margarin veya zeytinyağı 1
- Yarım su bardağı sıcak su 1
- Tuz, kırmızı biber, karabiber 1
Hazırlanışı:
- Soğanı piyazlık doğrayın ve tuz ile ovun 1.
- Yumuşayan soğanları süzün ve kıyılmış maydanoz ile karıştırın 1.
- Margarini tencereye alın, eriyince etleri ekleyin ve orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavurun 1.
- Suyunu çeken etlerin üzerine soğanları ekleyin ve 1 dakika kadar kavurun 1.
- Salçayı ekleyip kavurduktan sonra suyunu ve baharatları ekleyerek karıştırın 1.
- Tencerenin kapağını kapatın, arada karıştırarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Pilav ile birlikte sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: