Havuçlu cevizli kek tarifi için gerekli malzemeler:
- 4 adet yumurta 1;
- 1 su bardağı şeker 1;
- 1 su bardağı sıvı yağ 1;
- 1 su bardağı ceviz 1;
- 2 adet havuç 1;
- 1 tatlı kaşığı tarçın 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 2 su bardağı un 1.
Hazırlanışı:
- Bir kapta yumurta, şeker ve vanilyayı iyice çırpın, ardından sıvı yağı ekleyin 1.
- Havuçları soyup rendenin ince kısmı ile rendeleyin ve kek harcına ekleyin 1.
- Cevizleri de karışıma dahil edin ve tarçını ilave edip karıştırın 1.
- Daha sonra un, kabartma tozu ve karbonatı eleyerek ekleyip karıştırma işlemine devam edin 1.
- Kek kalıbını yağladıktan sonra kek harcını kalıba dökün 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık kırk dakika kadar pişirin 1.
- Pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edip fırından çıkarın 1.
- Kalıptan kolay çıkabilmesi için kenarlarından bıçakla gevşetin 1.
- Soğuyunca keki servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: