Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hatay'da hangi ayda hangi sebzenin ekilmesi gerektiği, iklim koşullarına ve sebze türüne göre değişiklik gösterebilir. Ancak, genel olarak Türkiye'de sebze ekim zamanları şu şekildedir:
- Ocak ve Şubat: Ispanak, marul, havuç, kereviz, pırasa, bezelye 15.
- Mart: Domates, biber, patlıcan, salatalık, mısır, maydanoz 45.
- Nisan: Kabak, fasulye, roka, karnabahar, çilek 45.
- Mayıs: Fasulye, mısır, havuç, kabak, maydanoz, dereotu, brokoli 45.
- Haziran: Salatalık, fasulye, karnabahar, brokoli, dereotu, roka 45.
- Temmuz: Fasulye, havuç, brokoli, roka 45.
- Ağustos: Mısır, brokoli, dereotu, maydanoz, roka 45.
- Eylül: Bakla, kekik, biberiye, maydanoz, lavanta 45.
- Ekim: Dereotu, bakla, havuç, turp, soğan, marul, ıspanak 45.
- Kasım: Sarımsak, bezelye, lahana, brokoli 45.
- Aralık: Marul, ıspanak, kereviz, pırasa 45.
Bu bilgiler, genel bir rehber niteliğindedir. Yerel koşullar ve hava durumu da ekim zamanlarını etkileyebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: